tirsdag 14. august 2007

Gutta i teig, - sommerens vakreste eventyr!
















































Det var fire år siden. 23.07.2002 vinket jeg farvel til sommerlige Hamar og satt kursen mot grønne klær, regntunge Kirkenes og et møte med det som skulle bli 2H, - Grensas beste lag.




I rask rekkefølge fulgte de: Øvelse Buviakk, Stifinner med påfølgende jegerluemarsj og lueløp, Recon, Øvelse Patrulje og Øvelse Grensejeger. Vi var blitt grensejegere. Reconers. Snora var på, halvåret i Grensekompani/utdanning var over, jeg var sulten, tørst, sliten, lei og savna sola.
Så fulgte halvåret i tjeneste på Grensa. Øvelse Høyfjellsjeger. Intruderøvelsen. Joint Winter. Hvilket fantastisk eventyr av et halvår.

70 grader nord
30 grader øst
- 45 grader celsius

Mye vann har rent i Grense Jakobs Elv siden den gang. Mange sår er leget. Mange minner er glemt, mange drømmer har rent ut i sanden


23.07.2006 var det på ny klart for tur nordover. Teigmarsj. Grensemarsj. Reunion med Grensas beste lag, 2H. Patruljefører Røyrvik, skarpskytter Habberstad og min skyttergravsmakker Finsnes.



Alt var som det skulle. Kaldt og pissregn. 8 vassblemmer på føttene. Tung sekk, endeløse myrer, et endeløst reinsgjerde, endeløse døgn der solen aldri gikk ned bak skyene. Grensejegere som kaller oss "Gamlekara". Grensejegere som inviterer oss på kaffe på OP-Hjørdis, blir liggende langt bak oss i den blytunge marerittbakken Hjørdisbakken og som kaller oss "gutta i teig". Det er til å bli rent glad av.


Så kom vi fram til havet, Barentshavet, Ishavet. Hvilket førte til at Finsnes og jeg lot fornuften ligge igjen på stranda sammen med mesteparten av klærne og løp uti.
Vi kom fort inn igjen


Men takk for en evig bra tur gutter. Livet er ikke det samme uten dere. En spesiell takk til Jesper for ørreten natta ved grensemerke 353, Lasaruskulpen. Det var en evig flott natt.



2H3 slutt ------

Ingen kommentarer: